onsdag 15 februari 2012

Vilken skillnad i nivå!

Skrämmande, absolut skrämmande...

Ja, frisk från magsjukan, den tog bort 2 kilo av min kropp. Men under helt fel premisser. Vätska räknas liksom inte.

Tillbaka till träningen. I måndags gjorde jag goda framsteg generellt...

Sparringen mot Claudio gick bra. Claudio är mycket starkare än mig, en hetsig aggressiv motståndare som anfaller konstant. Hans främsta svaghet skulle vara att i sin hets så missar han små detaljer i sina submissions som gör att de misslyckas. Han dominerade mig, det gjorde han men han fick inte in sina submissions. Han fick inte heller in för många "clean" positioner. Min stolthet är nog min djupa halvguard som resulterade i att jag gick ut bakifrån och vi kom upp båda två precis när klockan ringde.

mycket mycket trött nu...

Möter Lollo, huvudinstruktör och kampsportare sedan 25 år eller mer tillbaka i tiden??...

Butterfly-guard specialist får man kalla honom. Jag förväntade mig inte att ha nån större chans, vilket jag inte hade. däremot fick jag komplimanger för mitt defensiva spel när han försökte svepa eller anfalla från butterfly/open guard... Och ett värdefullt tips, man kan oftast inte gå igenom en butterfly-guard, du måste gå runt den....


Kontentan blev:
-Ett svep till mount, s-mount till armbar, från s-mount till knee on belly... Tappade ut
-Kom in förbi knäna till open guard, Collarchoke... Tappade ut
-Fick min rygg sittandes, Collarchocke bakifrån, tar över mina tänder... gillar mina tänder så jag tappade ut

Somsagt, nivåskillnaden på Jiu-Jitsun är skrämmande ibland, men bara man har ego att förlora och lära sig av det så gör man framsteg.


-Vi fokuserade mycket på grunden att hålla en bra sidecontrol.
-Med detta även timingen och tillfällena som du kan gå på knee on belly från sidecontrol.
-Dagens submission var en spinning armbar från sidecontrol. (youtube-länk nedan)

En väldigt dominant och flashig submission!

Jag har även lagt om min styrketräning litegranna igen. Jag kände där på slutet att jag inte blev så trött eller fick den träningsvärken jag tyckte att jag borde förtjäna. Om man tränar sin muskel till utmattning räcker tydligen inte ibland, man måste pressa den till sitt extrema ibland... Därför har jag nu ett nytt schema på de veckor då jag är ledig från jobbet. Jag har helt enkelt mer tid att träna då, så då kör jag en kroppstäckande workout saxat rakt från Scoobys hemsida (om ni inte varit där än, fan rör på er!!)... 


Kort och gott, det är detta schema jag så att säga, "maxxar" mig själv på, Körde det igår med Leif och jag har definitivt men i armar och axlar av det. Känns bra :)

Over and out, nu bär det av till Enköping!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar